Skoči na glavno vsebino

V enoti Iskrica deluje otroška folklorna skupina, ki neguje in obuja ljudsko izročilo. V skupini sodelujejo otroci stari 5–6 let, ki preko pesmi, plesa, šaljivk, zbadljivk in izštevank spoznavajo našo kulturno dediščino ter se ob tem prav tako zabavajo. Svoje znanje z veseljem pokažejo in prenašajo na mlajše prijatelje v vrtcu. Zelo radi tudi nastopajo za prijatelje, starše in širšo javnost.

V petek, 5. 5. 2017, so se udeležili 21. državne revije ljudskih pesmi, plesov in običajev PIKA POKA POD GORO.

Petkovo jutro se je začelo s pozitivno energijo vseh v vrtcu – vzgojiteljev, otrok in staršev. Vse je kar predolgo trajalo: zajtrk, umivanje zob, urejanje v garderobi …, ko je le prišel čas odhoda. Odpeljali smo se z avtobusom in med potjo seveda veselo prepevali. Niti dežne kapljice, ki so nas spremljale ves čas, nam niso pokvarile razpoloženja. V Rogaški Slatini smo si najprej ogledali dvorano, nato opravili vajo na odru, kjer sva jim Nina in Anja dali vsa navodila in že je bil čas, da se pripravimo na finalni nastop. Sledilo je oblačenje folklornih kostumov, urejanje frizur, opevanje glasilk ob zvokih harmonike in kontrabasa, ki ju igrata Milan in Grega. Polni pričakovanja so se odpravili na oder, kjer so nastopili kot tretji, z odrsko postavitvijo Pa ta muhasta dekleta …, ki je požela velik in močan aplavz gledalcev.

Otroci so suvereno, sproščeno, primerno glasno odpeli in odplesali svojo točko ter s svojim nastopom osvojili ZLATO PRIZNANJE.

Čustva, ki so po koncu državne revije privrela na plan, tako pri otrocih kot pri odraslih, se skoraj ne da opisati. Žareče očke, nasmehi na obrazu, zadovoljstvo, sproščenost in nova neprecenljiva izkušnja, povedo vse.

Mentorica OFS: Nina Gajšek

Dostopnost