Skoči na glavno vsebino

Predšolsko obdobje,  je obdobje v katerem so ustrezne gibalne dejavnosti, ki naj bi potekale skozi igro, ključnega pomena za otrokov gibalni in funkcionalni razvoj, poleg tega pa vplivajo tako na otrokov spoznavni, socialni ter čustveni razvoj. V našem vrtcu so otroci dnevno vključeni v tovrstne gibalne dejavnosti, osnovni namen športnega programa Mali sonček  pa je obogatiti področje gibanja  s sodobnimi elementi, vsebinami ter spoznanji na tem področju. Vadba in igra je prijetna, prilagojena otrokom določene starosti, ob zaključku pa otroci prejmejo za svoj trud in prizadevanja priznanja Malega sončka. V torek, 23. 5. 2017, smo se otroci oddelkov Ribica, Metulj in Ptiček (oddelki 1–3) skupaj s starši družili na igrišču enote Iskrica in tako uresničili enega od zadanih skupnih ciljev.

Tudi področje sodelovanja med družino in vrtcem je zelo pomembno, tako za uspešno delovanje vzgojne organizacije, kot tudi za vsakega posameznika. Cilj je dosežen, če starši skupaj z otrokom aktivno preživljajo prosti čas ter se zanimajo za njegov telesni in gibalni razvoj. Na začetku samega srečanja smo se razgibali ob plesu in glasbi pesmi Zlati sonček ter pri tem uporabili obroče s trakovi, ki so otroke še dodatno motivirali. Po ogrevanju smo na različnih, petih športnih postajah razvijali gibalne spretnosti in premagovali različne ovire, ki smo jih prilagodili starosti otrok. Osvajali smo poligon z ovirami, se vzpenjali na hrib, prestopali ovire na tleh,  plezali na plezalih, ciljali žoge v obroče ter uživali v igri s padalom. Skozi postaje nas je ves čas spremljala in spodbujala glasba.

Srečanje je potekalo v sproščenem in prijetnem vzdušju. Ob koncu smo se okrepčali z limonado, si čestitali, podelili medalje in priznanja Malega sončka.

Zapisala: Janja Koštomaj, dipl. vzg.

Dostopnost