Skoči na glavno vsebino

Tudi v letošnjem šolskem letu smo se pridružili pri uresničevanju zastavljene ideje s katero želimo izboljšati stanje v družbi, predvsem na področju medosebnih odnosov v okviru projekta »Pozdrav ptic miru«, katerega nosilec je OŠ Lava. Že sedmo leto zapored se projektu pridružuje tudi Mestna občina Celje, starejšim oddelkom iz enote Iskrica pa so se tokrat priključili še otroci iz oddelka Mačice, ki se nahaja v enoti Mehurček.

Osrednja tema projekta je bila »RAZBLINIMO PREDSODKE, SPOŠTUJMO DRUGAČNOST«.

Prav začetek šolskega leta – uvajalno obdobje – nudi nešteto načinov za doživljanje vrtca kot prijetnega, varnega okolja, v katerem imajo otroci enake možnosti za vključevanje v dejavnosti, zavedanje sebe, doživljanje ugodja v različnih načinih izražanja in za razvijanje socialnih veščin za strpnost sobivanja.

V soboto, 23. 9. 2017 smo se vzgojitelji skupaj z otroki in starši odpravili proti mestnemu jedru, kjer smo se udeležili osrednje prireditve, predhodno pa z različnimi aktivnostmi v svojem bližnjem okolju na poseben način obeležili dan miru.

Ideja o prenašanju miru, ki se širi med ljudmi in bogati vsakega izmed nas, je odsev sožitja različnih generacij in spoznanja, da je sreča v majhnih stvareh, za katere se izkazuje, da so res velike, kot pravijo.

Dostopnost