Skoči na glavno vsebino

Na prijeten torkov popoldan smo se odrasli in otroci vrtca Zarja zbrali v Celjskem domu z namenom, da se s tradicionalnim koncertom otroških pevskih zborov poklonimo vsem našim ženam in materam. Ob izbranih verzih priznane someščanke Bine Štampe Žmavc smo se sprehodili skozi celotno prireditev, s pesmijo in glasbo malih in velikih umetnikov, pa smo polepšali enega od nizov prihajajočih pomladnih dni, ki počasi prebujajo vse okoli nas, tudi naša srca, um in misli.

Kot odrasli se zavedamo, da sta ravno pesem in glasba naši vsakdanji spremljevalki, brez katerih si življenja ni mogoče predstavljati, vsaj ne tako mavričnega in čarobnega. In ravno otroške pesmi, katerih melodija je pobožala in se dotaknila marsikaterega izmed obiskovalcev, so tiste majhne pozornosti, ki našemu življenju dajejo poseben pomen, včasih več kot si mislimo. To so pozornosti, ki nas notranje bogatijo, navzven pa povezujejo in tvorijo posebne niti ali pa mogoče samo utirajo nove poti, ki lahko zaznamujejo še tako malo bitje, kot so naši umetniki.

Čudoviti večer so poleg otrok polepšali tudi člani glasbene skupine vrtca, kakovostna izvedba celotne prireditve pa je občinstvu pustila nepozabne občutke in trajne spomine na nekaj edinstvenega, nekaj kar je samo naše in nas bo še dolgo spremljalo v vsakdanjih mislih.

Video posnetek o prireditvi, s strani TV Celje, pod rubriko “Minute za kulturo” si lahko ogledate TUKAJ

 

no images were found

 

Dostopnost