Skoči na glavno vsebino

Na prvi praznični bazar, katerega otvoritev je bila v ponedeljek, 10. 12. 2018, se je nanj pripravljala cela enota Ringa raja. Sama izvedba nam je predstavljala velik izziv, v procesu priprav pa so otroci spoznavali različne materiale ter tehnike ustvarjanja. Z veliko mero motivacije in vztrajnostjo smo bili ob zaključku le tega izredno ponosni ter zadovoljni.

Izpod spretnih rok in prstov naših najmlajših so tako nastajale različne kreativne drobne pozornosti in praznična dekoracija kot so: venčki iz volne, svečniki, obeski in razni okraski. Pri izdelavi smo se osredotočili na uporabo naravnih plodov in odpadne embalaže, s katero smo želeli poudariti pomen recikliranja.

V čarobnem decembru so se med drugim dopoldnevi v našem vrtcu odvijali v smeri spoznavanja in ohranjanja prazničnih običajev v domačem okolju. Okrasili smo novoletno jelko, se ob njej družili ob prepevanju otroških pesmic, obiskal nas je Dedek Mraz, …

Na otvoritvi bazarja smo v uvodu pripravili kratek kulturni program, kjer nam je zapel pevski zbor enote Ringa raja in nam tako polepšal že tako praznično obarvan čas.

Vsem staršem in prijateljem se zahvaljujemo za izkazano zaupanje ter prostovoljne prispevke.

Zapisala: Mateja Kos, dipl. vzg.

Dostopnost