Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, obveščamo vas,  da smo bili dne, 6. 1. 2021, v večernem času obveščeni, da imamo v Vrtcu Zarja (enota Gaberje – nujno varstvo), potrjeno okužbo s koronavirusom pri strokovnem delavcu.

V večernih urah so bili obveščeni vsi starši tistih otrok, ki so bili v neposrednem stiku z zaposlenim, pri katerem je bila potrjena okužba, da njihov otrok ostane doma. Poleg otrok je bila karantena dodeljena tudi dvema strokovnima delavkama.

Vsi ostali zaposleni in otroci lahko po navodilih NIJZ normalno prihajajo na delo oz. obiskujejo vrtec, saj enota Gaberje posluje po običajnem poslovalnem času.

Merilo za karanteno je po navodilih NIJZ samo daljši neposredni stik z okuženo osebo. Po vrnitvi otrok, ki bodo v karanteni, bodo morali starši pri ponovnem prihodu otroka v vrtec, izpolniti izjavo, ki je dostopna v vrtcu oz. na naši spletni strani.

Prosimo vas, da dosledno upoštevate navodila vrtca, ko pripeljete oz. odpeljete otroka (razkuževanje rok in uporaba zaščitne maske). Pozorni bodite tudi na zdravstveno stanje in v primeru pojava bolezenskih znakov, otroka obdržite doma ter vzpostavite kontakt s pediatrom, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Prav tako v vrtec ne prihajajte starši, ki imate morebitne znake obolenja.

ZDRAVJE je največja dobrina in največji privilegij, zato se vsi skupaj potrudimo zaščititi svojega in tudi zdravje vseh nas.

Ravnateljica, Mateja Kobal

Dostopnost