Skoči na glavno vsebino

Projekt “Vseslovensko petje s srci”, letos poteka že šestič zapored, in sicer 23. in 24. aprila. Namen projekta je povezati Slovenke in Slovence doma in po svetu, da v skupnem prepevanju slovenskih pesmi izrazimo poklon slovenskemu jeziku, kulturi, tradiciji. To je tudi čas, ki ga v slovenskih običajih in tradiciji zaznamuje prihod zelenega Jurija, ki nosi zeleno vejico po hišah za zdravje in srečo. Pa še svetovni dan knjige. Ne glede na to, da je naša država po letih še mlada, pa se lahko pohvalimo z bogatim kulturnim izročilom in del tega je zagotovo tudi izjemna pevska tradicija, ki skozi govorico glasbe presega državne in jezikovne meje.

V Celju je ta projekt imel še dodatno vrednost, saj so ga izvedli v čast aprilskemu prazniku Mestne občine Celje in v sklopu Mladinskega pevskega festivala 2023, dogodka, ki ima v našem mestu bogato tradicijo. Da se bo festival lahko krepil in rastel tudi v prihodnje, je nujno potrebno sodelovanje in povezovanje vseh deležnikov našega mesta. 

Ravno iz tega razloga smo se tokrat temu projektu pridružili tudi v našem vrtcu. Nastal je čudovit prispevek, ki si ga lahko ogledate TUKAJ. 

Objavljamo tudi video prispevek o vseslovenskem petju vseh zavodov, ki so sodelovali pri izpeljavi projekta: TUKAJ.

Ravnateljica, Mateja Obrez

 

Dostopnost