Skoči na glavno vsebino

V enoto Iskrica smo na pomladansko srečanje povabili stare starše, ki prav tako velik del prispevajo pri vzgoji otrok. Srečanja so tako potekala v različnih oblikah. Otroci iz oddelkov prvega starostnega obdobja so stare starše pričakali na igrišču vrtca, kjer so ob spremljavi kitare skupaj prepevali in poplesavali ob otroških pesmicah. Kmalu se je oglasila tudi glasna sirena, ki je opozorila na prihod gasilcev iz Gasilskega društva Ostrožno. Sledila je kratka predstavitev, kjer so si otroci s starimi starši ogledali gasilsko vozilo ter preizkusili različno opremo in njihove pripomočke. Lahko so sedli za volan gasilskega vozila ter se skupaj tudi fotografirali. Prav tako so imeli možnost preizkusiti gasilsko cev in z njo »pogasiti ogenj«. Srečanje se je zaključilo na igrišču vrtca, kjer je vsak otrok babici in dedku podaril tudi darilo, ki ga je sam izdelal.

Nekaj oddelkov iz enote se je v skupnem prostoru starim staršem predstavilo z deklamacijo, prstnimi igrami in ljudskim plesom. Vse to so dopolnili s prepevanjem ob spremljavi harmonike. Po skupnem uvodu je sledilo druženje v posameznih oddelkih, kjer so jim predstavili delo in utrip skupine. Okrepčali so se z napitkom ter presenetili s svojimi izdelki.

Eden izmed oddelkov pa se je s svojimi starimi starši odpravil v Osrednjo knjižnico Celje, kjer so se družili na sprehodu, kateremu je sledil mali pevski nastop, ki so ga pripravili otroci, zatem pa jim je knjižničarka predstavila knjižnico ter njeno vlogo. Ob prijetnem pripovedovanju pravljice o družini Prevalski so spoznali, kako je vsak posameznik drugačen in kako pomemben člen je tako za družino kot tudi za ostalo družbo. Ob koncu srečanja so si ogledali še preostali del knjižnice, prav tako razdelili darilca svojim dedkom in babicam ter posneli spominsko fotografijo v »fotografskem ateljeju«, kot so ga poimenovali.

Stari starši  so skupaj s svojimi vnuki ustvarjali spomine, ki bodo za vedno del njihove srčne zakladnice.

Zapisala: Janja Koštomaj Kožar, dipl. vzg.

Dostopnost