Skoči na glavno vsebino

Oktober je že tradicionalno mesec požarne varnosti.  Letošnja tema je preprečevanje požarov v gospodinjstvu. S sloganom Požarna varnost – bodi pripravljen, bodi varen nas gasilci želijo nagovoriti da razmislimo, kako  poskrbeti za požarno varnost v svojem domu.

V sredo, 9. oktobra, smo z otroki oddelka starejših otrok iz enote Mehurček  obiskali Poklicno gasilsko enoto Celje. Namen obiska je bil, da otroci spoznajo delo gasilcev, spoznajo njihovo delovno opremo ter pridobijo osnovne informacije o požarni varnosti.

Ko smo prispeli  na gasilsko postajo, so nas gasilci prijazno sprejeli in nam pripravili zanimiv program. Najprej so nam razložili kako poteka njihov delovni dan na gasilski postaji. Sledil je ogled gasilske opreme – od zaščitnih oblek, čelad, dihalnih aparatov, do različnih orodij in vozil, ki jih uporabljajo pri intervencijah. Med prikazom, kako s kleščami rešijo ukleščeno osebo iz avtomobila, smo po zvočniku zaslišali pravo sireno in gasilec, ki nam je demonstriral prikaz rešitve je nemudoma odhitel na intervencijo.  

Otroci so bili najbolj navdušeni nad velikimi gasilskimi vozili, v katera so se lahko povzpeli in se vživeli v vlogo gasilcev. Ob pomoči gasilcev se je vsak  preizkusil v gašenju z gasilsko cevjo, kar jim je bilo tudi najbolj všeč.

Ob zaključku obiska so jim  otroci podarili risbice gasilcev, ki so jih sami narisali v vrtcu, vzgojiteljice pa smo jim napisale zahvalo za njihov trud, prijaznost in neprecenljivo delo ki ga opravljajo.

Zapisala: Marina Hrovat, dipl. vzg.

Dostopnost