Spoštovani starši, obveščamo vas,  da smo bili dne, 2. 9. 2020, v večernem času obveščeni, da imamo v Vrtcu Zarja, enota Ringa raja (Nušičeva 2c), potrjeno okužbo s koronavirusom pri strokovni delavki. Vzpostavili smo kontakt s predstavnikom NIJZ-a, ki nam je podal navodila za nadaljnje ukrepanje.

Po posvetovanju z epidemiologom, so bili v večernih urah obveščeni vsi starši tistih otrok, ki so bili v neposrednem stiku z zaposleno, pri kateri je bila potrjena okužba, da njihov otrok ostane doma, saj jim bo s strani NIJZ-a odrejena karantena. V karanteni ostaja tudi pet strokovnih delavk.

Vsi ostali zaposleni in otroci lahko po navodilih NIJZ normalno prihajajo na delo oz. obiskujejo vrtec, saj enota Ringa raja posluje po običajnem poslovalnem času. Zaradi varnosti otrok, ki lahko obiskujejo vrtec bo odprt dostop z dne, 3. 9. 2020 samo s strani malčkovega vhoda.

Merilo za karanteno je po navodilih NIJZ samo daljši neposredni stik z okuženo osebo. Po vrnitvi otrok, ki bodo v karanteni, bodo morali starši pri ponovnem prihodu otroka v vrtec, izpolniti izjavo, ki je dostopna v vrtcu oz. na naši spletni strani.

V vseh enotah vrtca izvajamo higienska priporočila za preprečevanje širjenja možnosti okužbe s SARS-CoV-2, v enoti Ringa raja pa bomo izvedli še dodatne poostrene ukrepe po navodilih NIJZ in sicer z dne, 3. 9. 2020

Prosimo vas, da dosledno upoštevate navodila vrtca, ko pripeljete oz. odpeljete otroka (razkuževanje rok in uporaba zaščitne maske). Pozorni bodite tudi na zdravstveno stanje in v primeru pojava bolezenskih znakov, otroka obdržite doma ter vzpostavite kontakt s pediatrom, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Prav tako v vrtec ne prihajajte starši, ki imate morebitne znake obolenja.

ZDRAVJE je največja dobrina in največji privilegij, zato se vsi skupaj potrudimo zaščititi svojega in tudi zdravje vseh nas.

Ravnateljica, Mateja Kobal