Skoči na glavno vsebino

Otroci so po naravi socialna in čuteča bitja, ki dobesedno vpijajo naša ravnanja. Prav zato se še posebno ob praznikih osredotočimo na vrednote, ki naše decembrske dni obarvajo z razumevanjem, radostjo, srčnostjo …  Skozi različne dejavnosti v medsebojnem povezovanju s starši, s strokovnimi delavci, z otroki ostalih enot in tokrat že drugo leto z otroki mnogih Evropskih držav, smo ustvarjali in poglobili prijateljske vezi. Na podlagi le teh je nastala interaktivna razstava s poučno in zabavno vsebino, ki so si jo z veseljem ogledali tako starši kot tudi strokovni delavci in otroci ostalih enot.

Na njej so si lahko ogledali, kako smo s slikovnimi zapisi obnovili dejavnosti v okviru mednarodnega eTwinning projekta – Božične voščilnice širom Evrope: naše izdelovanje papirnatih okraskov s Slovenskimi zastavami, prinašanje voščilnic, ki so jih otroci enote Čira Čara izdelali doma s starši, obiskom pošte, odpošiljanjem ter radostnim odpiranjem prispelih voščilnic, okraskov iz Italije, Francije, Nemčije ter mnogih drugih Evropskih držav. Le te smo skozi zabavne igre s pomočjo državnih simbolov iskali na zemljevidih – z otrokom primernimi ilustriranimi simboli ter tudi na ta način poudarjeno uresničevali kurikularno načelo multikulturalizma.

Otroci so s starši izdelali manjše plakate na katerih so opisali svoja doživljanja ter različne načine praznovanja decembrskih praznikov.

Z zastavami različnih držav smo se, po sistemu NTC učenja, igrali did. igro spomin, si ogledovali in iskali države s sestavljanjem magnetnega zemljevida, razvrščali pisemske ovojnice s znamkami, ki so s svojimi različnimi motivi resnična paša za oči. V knjigah smo iskali in spoznavali zanimivosti držav iz katerih smo prejeli voščilnice.

Med najbolj priljubljenimi simbolnimi igrami je bil Gradič želja. S svojim napisom je vabil: »Napiši svojo željo, odvrzi jo v gradič želja, prav vsaka se izpolni, ki prihaja iz srca.«

Spodbujal je, da smo ozavestili, kaj nas v življenju resnično bogati ter naše želje po veliko nasmejanih dneh, razumevanju s prijatelji, preživetem času s tistimi, ki jih imamo radi, ponesel v pravljično deželo. Naše želje so prihajale iz srca, zato se nam je prav sleherna izpolnila.

Urška Mastnak, dipl.vzg.

no images were found

no images were found

no images were found

Dostopnost