Skoči na glavno vsebino

V petek, 3. junija smo v enoto Ringa raja povabili stare starše naših varovancev. Namen in cilj srečanja je bil prvinsko prijetno medgeneracijsko druženje.

Strokovni delavci smo skupaj z otroki srečanje oblikovali kot potovanje v čas, ko so bili babice in dedki še otroci, ki so se brezskrbno igrali na travnikih, skakali po lužah in se igrali igre kot npr.Gnilo jajce. Ustvarjalne delavnice, ki smo jih pripravili, so vsem dale možnost pokazati finomotorične spretnosti, ustvarjalnost in domišljijo; stari starši so skupaj z otroki izdelovali vetrnice iz lesa in barvnega papirja, iz lesa ustvarjali avtomobilčke, šivali punčke iz blaga, poslikavali steklo in keramiko ter izdelovali barvne cvetlice iz PVC materiala.

Otroci so se predstavili z bogatim kulturnim programom; ker v enoti skozi celo leto razvijamo ljudske navade in običaje, so se otroci predstavili z igro Gnilo jajce, predstavili šaljivke, zbadljivke in prstne igre, zaplesali so ljudski ples »Rašpla« (ljudske plese osvajajo pod vodstvom vzg. Renate Mužar), zborček pa je zapel ljudski »Ob bistrem potočku je mlin« in »Dekle je po vodo šla«. Kar prehitro je minilo druženje, vsi skupaj pa smo se razšli s prijetnimi občutki in željo, da se kmalu zopet snidemo.

Aleksandra Conradi

Dostopnost