Skoči na glavno vsebino

Na prvi pomladni dan nas je v enoti Iskrica ponovno obiskala pomladna vila Violeta. Zanimalo jo je, če smo opazili, da je že prišla pomlad in z njo vse tisto, kar naravnost obožujemo – daljši in toplejši dnevi, topli sončni žarki, ki pobožajo po obrazu, ptičje petje v najrazličnejših melodijah in narava, ki vzbrsti in zacveti v vseh barvah mavrice. Ampak Violeta ni prišla sama, tokrat je prišla v družbi razigranega škrata Regrata, ki odpravlja slabo voljo in nas skupaj s spomladanskim soncem razveseljuje.

Pripravila sta nam pravo pomladno vrtnarsko presenečenje, saj v tem času postane zemlja dovolj topla, da se po vrtovih začne sejanje in sajenje različnih rastlin. Ker pa mora škrat Regrat kot pravi škrat vedno malo ponagajati, je presenečenje v obliki semen in rastlin skril. Otroci so vedoželjno in vznemirjeno raziskovali ter ugotavljali, kaj jim je pomladna vila pripravila in kakšno vrtnarsko nalogo morajo opraviti.

Pravijo, da pomlad prebudi naravo. Pomladna vila Violeta in škrat Regrat pa sta prebudila tako otroke kot odrasle in nas navdušila za vrtnarjenje.

Koordinatorja: Nataša Koštomaj in Benjamin Jezovšek

Dostopnost