Skoči na glavno vsebino

           

Generalna skupščina Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki je bila ustanovljena leta 1948, je 7. april določila za svetovni dan zdravja. Vsako leto se v želji po večjem osveščanju javnosti na ta dan izpostavi določeno temo s področja zdravja. 

MO Celje in JZ Socio bosta v okviru projekta »Celje Zdravo mesto«, v letu 2018, ko Svetovna zdravstvena organizacija praznuje 70 let delovanja obeležili vodilno temo z usmerjenostjo v univerzalno dostopnost do zdravstvenih storitev, za vsakogar in vsepovsod – Zdravje za vse.

»Slovenci sicer neizmerno cenimo svoje zdravje. Tako zelo, da ga postavljamo najvišje na lestvici vrednot, kljub temu pa zdravju ne posvečamo dovolj pozornosti,” je ena od ugotovitev raziskave o skrbi za svoje zdravje pri nas. 

Strokovni delavci vrtca so pripravili različne aktivnosti po načrtovanem programu na to temo »Zdrav življenjski slog«, ki bodo potekale ves teden in se seveda nadaljevale oz. odvijale ter prepletale skozi ves april.

Seznam aktivnosti v okviru projekta “Celje Zdravo mesto” si lahko ogledate TUKAJ.

Tadeja Pfeifer, OZHRIP                                                                                                              Mateja Kobal, ravnateljica 

Dostopnost