Skoči na glavno vsebino

Projekt Evropska vas, v okviru katerega vrtci in šole Savinjske regije spoznavajo države Evrope, se je tudi letos zaključil s prireditvijo v celjskem mestnem jedru. Projekt je zasnovan na osnovni ideji o spoznavanju držav Evropske unije, njihove kulturne, etnične, zgodovinske in geografske posebnosti. Ravno spoznavanje tovrstnih razlik in drugačnosti vodi k boljšemu razumevanju in razvoju strpnosti, ob vsem tem pa si krepimo zavedanje o lastni kulturi, državni identiteti in razvijamo čutnost oz. empatični odnos do razumevanja drugačnosti.

Mali in malo manj mali nadebudneži smo v okviru projekta raziskovali dela občanke Lilijane Praprotnik Zupančič, bolj znane pod umetniškim imenom Lila Prap, ki je s svojim ustvarjanjem za najmlajše že davno prestopila lokalne, državne in evropske meje. V letošnjem letu je prejela naziv častne meščanke, za     ustvarjalni opus, vrhunske uspehe in dosežke na področju literature, oblikovanja in ilustratorstva ter neizbrisen prispevek k razvoju, mednarodnemu ugledu in prepoznavnosti celjske umetnosti ter kulture v širšem pomenu.

Skozi samo raziskovanje, likovna dela in razmišljanja smo se tudi poklonili ter obeležili 60-letnico delovanja Otroške knjižnice v Celju.

Prispevek o sami prireditvi si lahko ogledate TUKAJ.

Dostopnost