Skoči na glavno vsebino

Z verzi Zdravljice, slovenske himne, smo v vseh enotah Vrtca Zarja uvodoma počastili 8. februar, slovenski kulturni praznik. Strokovni delavci smo skupaj z otroki oblikovali kulturni program, ki so ga popestrili glasbeni vložki, deklamacije, igra z barvami in svetlobo, izrazni ples, manjkala pa ni niti galerija otroških izdelkov; otroci so imeli možnost izražati se v pestri motiviki, z uporabo različnih likovnih tehnik.

Poezija Franceta Prešerna zna biti za predšolskega otroka precej zahtevna in nevsakdanja, v mnogih pogledih tudi nerazumljiva, zato smo strokovni delavci poskušali otrokom predstaviti slovensko poezijo na njim prijazen ter igriv način. Ponudili smo jim pesnitve iz bogatega nabora slovenskih avtorjev. Dobro so se spopadli z Župančičevimi Mehurčki in Grafenauerjevim Pedenjpedom. Otrokom sta se predstavila Urška in Povodni mož, pri pripravi programa pa smo posegli še po modernejši različici Urške in Povodnega moža (Andrej Rozman – Roza).

»Kultura ni samo France Prešeren. Je tudi lep pozdrav, nasmeh, objem in stisk roke. Bodimo kulturni in prijazni prav vsak dan v letu …«

Zapisala: Aleksandra Conradi, dipl. vzg.

 

 

 

Dostopnost