Skoči na glavno vsebino

Hiška eksperimentov je majhna Hiša eksperimentov, po duši popotnik, ki potuje po celi Sloveniji in za en dan eno izmed slovenskih osnovnih šol ali vrtcev spremeni v center znanosti. Svoje popotovanje po Sloveniji so pričeli leta 2014.

Hiška eksperimentov je obiskala tudi naš vrtec in  sicer v torek, 9. 4. 2019. Tako otroci kot odrasli so lahko eksperimentirali na več kot petdesetih mobilnih eksperimentih. Tekom dopoldneva smo si ogledali tudi dva znanstvena šova na temo zvok in milni mehurčki, v popoldanskem času pa so se nam pridružili še zunanji obiskovalci.

Strokovni delavci vrtca tekom šolskega leta skozi skrbno načrtovane dejavnosti iz področja eksperimentiranja stremijo k temu, da skupaj z otroki nenehno iščejo novosti, hodijo po robu znanega, odkrivajo in raziskujejo, se veselimo svoje radovednosti in lastnih odkritij ter iščejo odgovore na mnoga zastavljena vprašanja.

Ravno na osnovi teh izkušenj in spoznanj smo se odločili, da našim otrokom in staršem omogočimo tovrsten dogodek. Obenem se zahvaljujemo lokalnim sponzorjem, ki so z nami delili prepričanje in nas podprli pri izvedbi tovrstnega dogodka.

Utrinke prireditve si lahko ogledate na povezavi: http://www.he.si/hiska_vrtec_celje

 

Dostopnost