Skoči na glavno vsebino

Mesec oktober, ali kot smo ga nekoč imenovali VINOTOK, prinese s seboj teden, ki je nam nekako pisan skozi celo leto  ̶ TEDEN OTROKA.

Narava se je že odela v jesenske barve, rumena, rdeča in zelena božajo oko kamorkoli se zazreš, rahel veter kuštra lase in sonce še vedno pričara nasmeh, poln upanja in želja po novih dogodivščinah. Zato smo se v tednu otroka odločili, da povabimo starše, da se nam pridružijo na jesenskem srečanju, ki smo ga zastavili malo drugače. Zazrli smo se v nebo z upanjem, da nam ne postreže z jesenskimi kapljami in veter povabili naj skupaj z nami poje pesmi, ki nas bodo spremljale po poti do naše turistične znamenitosti – Šmartinskega jezera.

Odhod smo pričeli pred enoto Iskrica s prvo skupino staršev. Okrepčani z dobrim kosilom smo z urnim korakom krenili proti enoti Mehurček do Svetega Duha, kjer je bila postojanka za žejo. Tukaj se nam je pridružilo še nekaj staršev in z novimi močmi smo se podali cilju naproti. Opazovali smo naravo, iskali razlike med letnimi časi in tiste nagajive gozdne škrate, ki nam včasih ponagajajo, da ne najdemo kostanja, ki bi ga lahko spekli in uživali v sladkem okusu. Zapeli o našem ježku, ki teka, o veverici, ki lešnike nabira, mi pa smo po poti »nabirali« starše, ki so  nam prihajali naproti.

Na Šmartinskem jezeru, pri adrenalinskem parku, nas je pričakala »Jesenska tržnica«, kjer smo nabrali  5 listkov različnih dreves ter z njimi »kupili« okusno malico, pripravljeno s strani naših vil, ki vsakodnevno skrbijo za nas – naše drage kuharice.

Kaj mislite, da nam je najbolj dišalo? Mmmmm , pečen hrustljav krompirček …

Zapisala: Lilijana Stokić, dipl. vzg.

Dostopnost