Skoči na glavno vsebino

S tole čudovito uvodno pesmico (uganko) nas je v enoti Živ žav obiskala vila Jesenka. Ob obisku ji je delal družbo njen prijatelj ježek Fredi, ki ji tudi sicer zelo rad pomaga pri vseh njenih jesenskih opravilih. Vila Jesenka je zelo zaposlena gospa, toda vsako leto si najde trenutek časa, ki ga nameni otrokom v vrtcu. Letošnjo jesen nas je obiskala na martinovo in nam pričarala pravo jesensko dopoldne. Skupaj s prijateljem Fredijem se je družila ob otroški ljudski glasbi in se preizkušala v različnih igrarijah.

Tudi na naše želodčke ni pozabila, saj nas je pogostila s čisto pravimi dobrotami, s katerimi smo si postregli na vrtčevski tržnici. Prav posebej nam je teknil pečen krompir. Ker ji je bilo v vrtcu zelo prijetno, se je odločila, da se nam pridruži še naslednji dan, ki ga je namenila našim najmlajšim otrokom ter jih presenetila s čisto pravim ježkom. Druženje se je nadaljevalo nato z igro na terasi vrtca, kjer smo se skupaj z vilo Jesenko preizkusili v kotaljenju buč, ciljanju strašila, igri z listjem in še marsikaj zanimivega smo počeli to dopoldne.

Ostali so nam prijetni spomini na snidenje z vilo Jesensko in že sedaj se veselimo, da nas naslednjo jesen ponovno obišče in obdari z dobrotami ter nam pričara pravo čarobno jesensko dopoldne.

Zapisala: Nataša Koštomaj in Benjamin Jezovšek

 

Dostopnost