Skoči na glavno vsebino

Ob zaključku vrtčevskega leta smo skupaj z otroki iz skupine Rožica obdarili občane MČ Lava.  Čez leto smo najprej nabrali kamenčke, jih poslikali in dodali prijazen napis »Kamenček sreče«. V času novoletnih praznikov smo jih najprej podarili in z njimi razveselili kuharice, hišnika in otroke iz enote Iskrica. Potem pa smo se odločili, da jih izdelamo tudi za krajane, s katerimi se srečujemo v bližnji okolici vrtca. 

Poleg le teh, so otroci mimoidočim podarili tudi ANTISTRESNE črvičke, s pomočjo katerih so si v času počitka (zaradi coronskih ukrepov) krajšali čas na ležalnikih. Poimenovali so jih na prav poseben način in jim nadeli ime SPANČKOLIN.

Ob stojnici, ki smo jo postavili pri trgovini Mercator na Lavi, nas je obiskalo mnogo krajanov. Med drugim se nam je pridružil tudi gospod, ki nam je kot zahvalo za kamenček sreče podaril knjige. Prepričani smo, da smo marsikomu polepšali dopoldan, pričarali nekoliko drugačen dan, predvsem pa podelili z drugimi nekaj, kar ima za nas veliko vrednost, pa ne v denarju, temveč vrednost, ki nas je obogatila še za eno prijetno izkušnjo več.

Veselimo se prihajajočih poletnih dni, v mislih pa se nam že porajajo nove in nove ideje, kako se bomo tudi v prihodnje poskušali povezovati z lokalno skupnostjo.

Vzgojiteljici Sandra in Brigita, skupaj z otroki iz skupine Rožica.

Dostopnost