Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

vlada Republike Slovenije je 30. 9. 2022 sprejela Sklep o določitvi upravičencev do donacij iz naslova dohodnine za l. 2022, med katerimi je tudi naš vrtec.

Sredstva donacij so namenjena delovanju Sklada Vrtca Zarja. Z zbranimi sredstvi lahko socialno šibkejšim družinam sofinanciramo obogatitvene dejavnosti in vsem otrokom bivanje v vrtcu dodatno obogatimo.

Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni od najmanj 0,1% do največ 1% dohodnine. V kolikor se za donacijo dohodnine ne odločite, se ta vrne v proračun RS, kar pomeni, da vas donacija v tej obliki ne stane nič. Vrtec je upravičen do največ 0,3% dohodnine, razliko lahko namenite drugemu upravičencu. 

To lahko storite na dva načina:

– z izpolnitvijo obrazca na spletni strani eDavki:  eDavki – Namenitev dela dohodnine za donacije (durs.si) – Sklad Vrtca Zarja, naša davčna številka je 47532203 (do 31. 12. 2022). 

– z obrazcem, ki je priložen. Prav tako lahko omenjeni obrazec prejmete pri vzgojiteljih, ki ga morate oddati v oddelek vašega otroka najkasneje do 16. 12. 2022.

Veseli bomo vašega sodelovanja.

Obrazec za namenitev dela dohodnine za donacije si lahko natisnete TUKAJ.

Predsednica Sklada Vrtca Zarja, Ksenija Kršlin                                                                   

Dostopnost