Skoči na glavno vsebino

Srečanje s starimi starši je potekalo 11. 5. 2023 in  je bilo časovno razdeljeno po posameznih vhodih.

Najmlajši so si s svojimi babicami in dedki ogledali predstavo Mami, kje si?, ki so jo odigrale strokovne delavke. Po končani predstavi se je druženje nadaljevalo po igralnicah najmlajših otrok. Tam so se lahko babice in dedki s svojimi vnuki poigrali, z njimi zaplesali ter doživeli del njihovega vsakdanjika.

Otroci drugega vhoda so si s starimi starši ogledali senčno predstavo Jutranji zbor. Otroci so imeli možnost se s starimi starši pogovarjati, igrati, jim razkazati igralnice ter skupne prostore v vrtcu.

Najstarejši otroci so za stare starše pripravili svoj program, v katerem so bili nastopajoči sami. Otroci iz skupine Lastovka so za svoje babice in dedke odigrali predstavo Zrcalce, otroci iz skupine Vrabček so se predstavili z deklamacijo Dobro jutro ponedeljek in pesmico z naslovom Uspavanka za Evo, otroci iz skupine Sinička pa so stare starše navdušili s pesmico Katarina Barbara in  bansem z naslovom Los. Njihovo druženje se je nadaljevalo tudi v igralnicah.

Odzivi so bili več kot pozitivni, stari starši so imeli možnost spremljati svoje vnuke pri igri in ustvarjanju v vrtcu ter z njimi preživeti čudovito dopoldne.

Zapisala: Neža Djakovič, dipl. vzg. 

Dostopnost