Skoči na glavno vsebino

Vrtec je pisan svet mnogih načrtovanih in spontanih dejavnosti. V naši skupini Žoga sta glasba in petje spontana in na dnevnem redu.

Zjutraj si zapojemo pesem za lepši dan in ker ena pesem ni dovolj, se je naš repertoar otroških in ljudskih pesmi že krepko obogatil. Zelo radi se sprehodimo po MČ Lava, pozdravljamo mimoidoče, jim zaželimo lep dan ter kar vmes veselo prepevamo. Veseli smo, ko lahko mimoidočim ali pa starejšim, ki nas gledajo skozi okna/balkone s pesmijo polepšamo dan in jim narišemo nasmehe na lica.

Z veseljem smo se odzvali vabilu KS Lava, da nastopimo na občnem zboru starejših občanov, ki je potekal na OŠ Lava. Kot najmlajši nastopajoči smo nastopili prvi, ter jim ob spremljavi Tanjine harmonike zapeli Venček o urah (Tonček Balonček, Tik-tak urica, Rojstni dan, Tika, taka), Vrabček čaka mamico ter tretjo – Venček ljudskih (Moj klobuk ima 3 luknje, Poslušam kovača, Pika poka, če študent na rajžo gre).

Starejši občani, mnogi med njimi so tudi babice in dedki, so zelo hvaležno občinstvo in z veseljem so se odzvali našemu povabilu, da zapojejo skupaj z nami. V dvorani je bila prijetna energija s samimi nasmejanimi in pojočimi obrazi. Njihov aplavz pa nam je povedal, da smo jim s svojim nastopom polepšali dan.

Zavedamo se, da, ko se družijo različne generacije, se stkejo posebne vezi in ustvarijo neprecenljivi spomini.

Zapisala: Nina Gajšek, dipl. vzg.

Dostopnost