Skoči na glavno vsebino

Atletska zveza Slovenije je tudi letos pripravila množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in želi ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja. Tudi letos je bil to najbolj množičen tek otrok v Sloveniji s sloganom “Začni mlad, tekmuj pošteno“. 

V Vrtcu Zarja so sodelovali vsi oddelki, dogodki pa so se organizirali po posameznih enotah. Poleg zanimivih športnih iger in seveda razgibavanjem ter ogrevanjem ob glasbi, so se tako odrasli kot otroci preizkusili v teku na 100 ali 200 metrov. Tisti najbolj vzdržljivi pa so se podali še na daljše razdalje. To dopoldne so poleg teka namenili tudi športnim igram, tako da so si postavili različne spretnostne poligone ali pa zadali nove športne izzive, ki so jih prilagodili starosti otrok. Nekateri so izkoristili tudi travnate površine in površine po gozdu, kar je otrokom omogočilo še dodatne izkušnje. 

Poleg teka in športnega udejstvovanja, so v vseh enotah izkoristili priložnost in se podružili ob pesmi Živ žav, kjer so skupaj zaplesali in tako skozi ustvarjalen gib ponazorili navdušenje nad gibanjem. 

Na ta dan so se nam pridružili tudi nekateri športniki, in sicer iz košarkaškega kluba Celje, Ota Požin in naš stari znanec, predstavnik AD Kladivar, Matic Ian Guček, ki se je pridružil otrokom in vzgojiteljem v enoti Mehurček.

Vsi skupaj smo doživeli prijetno športno dopoldne, vsi aktivni udeleženci teka pa so prejeli tudi priznanje Atletske zveze Slovenije. 

Dostopnost