Skoči na glavno vsebino

Alma Karlin – popotnica romantičnega srca in ambasadorka mesta Celja

Že vrsto let zapored kot vrtec uspešno sodelujemo pri ustvarjanju in raziskovanju v okviru mednarodnega projekta ”Evropska vas.” Odrasli skupaj z otroki starejših skupin spoznavajo lastnosti in znamenitosti naše domovine Slovenije, natančneje se dotaknejo še raje nečesa oz. nekoga, s pomočjo katerega se lahko popeljejo na čarobno potovanje na krilih otroške domišljije.

Rdeča nit letošnjega raziskovanja je bila, ob povodu 130. obletnice  rojstva, popotnica, pisateljica, pesnica in zbirateljica Alma Karlin, rojena in živeča v knežjem mestu Celje.

V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj utrinkov našega popotovanja v okviru spoznavanja in raziskovanja Celjanke Alme, vključno s prireditvijo ob praznovanju rojstnega dneva Evrope in zaključka projekta z dne, 8. 5. 2019 na Glavnem trgu.

Na sklepni slovesnosti projekta je sodelovalo vseh 34 sodelujočih ustanov, ki so na stojnicah in odru s pesmijo, plesom, glasbo in dobro voljo v Celje prinesli najboljše, kar Evropa ponuja. Dopoldan je minil v duhu prijetnega druženja in spoznavanju raznolikosti naše Evrope.

Plakat, ki smo oblikovali v okviru projekta si lahko ogledate TUKAJ.

Ravnateljica, Mateja Kobal

 

 

Dostopnost