Skoči na glavno vsebino

Po Sloveniji že dober mesec potuje slovenska olimpijska bakla, ki v času do začetka letošnjih poletnih olimpijskih iger pomaga širiti vrednote ter duh olimpizma, povezovati ljudi iz vseh koncev države in navduševati vse ljubitelje športa. V sredo, 29. maja, je obiskala tudi Celje, nosilci bakle pa so bili številni nekdanji izjemni športniki in olimpijci. Dogodka v mestu se je udeležilo tudi nekaj starejših otrok iz našega vrtca, ki pa so zaradi svojih izkušenj doživeli tovrstno izkušnjo kot nekaj neprecenljivega. 

V Vrtcu Zarja smo se na svojo MINI olimpijado pripravljali skozi celotno vrtčevsko leto, ki je poleg ostalih športnih aktivnosti vsebovala tudi potovanje olimpijske plamenice iz enote v enoto Vrtca Zarja kot simbol povezovanja, spoštovanja, prijateljstva in ljubezni do gibanja. 

V galeriji so prikazani utrinki potovanja vrtčevske bakle, ki smo jo prejeli s strani OLIMPIJSKEGA KOMITEJA SLOVENIJE, v sodelovanju s Športno zvezo Celje. Nazadnje je sklenila krog potovanja na AD Kladivar in nas povezala na sami prireditvi MINI OLIMPIJADE. Ravno iz tega razloga je bil dogodek v centru Celja še toliko bolj pomemben za naše otroke, saj so potovanje olimpijske bakle doživljali kot del prepleta naše in zgodbe MO Celje. 

V prispevku objavljamo tudi nekaj prispevkov, ki so nastali s strani ustanovitelja pod okriljem izkušene ekipe, ki se že dober mesec trudi ter prizadeva, da potovanje bakle poteka tekoče in brez zapletov. 

Povezave do prispevkov: 

Imamo olimpijske sanje

TV Celje, prihod olimpijske bakle v Celje

Dostopnost